SM-viesteissä Virkiäläismenestystä
Julkaistu: 14.09.2020 00.00

Kuvassa kävelijöiden SM-viestijoukkue ja tukipilarina valmentaja Marko Kivimäki. Kuva: Riitta Veikkola

Virkiä suoriutui hienosti viikonloppuna kisatuissa viestien Suomenmestaruuskilpailuissa Kotkassa. Karhulan kentällä Virkiä starttasi jopa viiteen eri kilpailuun, mitä voidaan pitää pienellä paikkakunnalla toimivalle urheiluseuralle hyvänä saavutuksena. Viestien osallistuja- ja tuloslistaa hallitsivatkin suurten kaupunkien urheiluseurat, eikä kesän huipputapahtumaan esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalta osallistunut kuin SSU:n ja Virkiän joukkueita. SM-viesteissä on sarjat 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Parhaiten Virkiäläisistä suoriutuivat kävelijänaiset Sanna Mäenpää, Heta Veikkola ja Anniina Kivimäki 3 x 3000m kävelyviestissä, kun he selviytyivät odotetusti mitaleille napaten hopeaa kolmatta vuotta putkeen. Loppujen lopuksi Virkiän kovin kilpakumppani Espoon Tapiot vei kuitenkin viestin nimiinsä, ja Virkiän naiset kävelivät toiseksi ajalla 42.33,97. Vaikka voitto jäi noin 50 sekunnin päähän, oli Virkiäläisillä hyvä päivä: tulos oli uusi piirinennätys ja näin myös Virkiän ennätys. Lisäksi loukkaantumisista kärsinyt Heta Veikkola teki hienon paluun kilpakentille ja Sanna Mäenpää käveli kauden parasta vauhtiaan. Kävelijäkolmikko on siis hyvässä iskussa ennen loppukuun kotikisoja.

Vahvassa iskussa oli myös Virkiän 17-vuotiaiden poikien viisikko, joka suoriutui finaaliin sekä pika- että aitaviestissä. 4 x 100m viestissä Virkiä juoksi finaalin viidenneksi ajalla 44,16 joukkueella Teppo Tuuri, Juho Kallio, Valtteri Louko, Santeri Yliselä. Joukkue ylitti itsensä ja juoksi jo alkuerissä yli kaksi sekuntia nopeampaa kuin heidän yhteenlasketut ennätyksensä olisivat olleet. Finaalissa alkuerien aika 44,72 parani kuitenkin edelleen reilusti aikaan 44,16. Kisan voitti Lahden Ahkera, joka kirmasi aikaan 43,02. Aitaviestissä saman sarjan pojat kirmasivat myös pistesijalle, ollessaan kisan kuudensia. Alkuerissä juostu 55,73 riitti B-finaaliin, jossa tiukassa kilpailussa saavutettiin toinen, kokonaiskilpailun kuudes sija ajalla 55,28. Virkiä aitoi joukkueella Valtteri Louko, Santeri Yliselä, Teemu Pihlajamäki, Juho Kallio. Kisan A-erä oli niin ikään tasainen. Voiton vei Jyväskylän kenttäurheilijoiden joukkue ajalla 52,62.

Kuva: Julia Kallio

Kolmas Virkiän kisajoukkue koostui 15-vuotiaista tytöistä. Tyttöjen viisikko osallistui 17-sarjan poikien tapaan sekä pika- että aitaviesteihin. Kisapäivä alkoi aitaviestillä, joka oli aivan kisojen ensimmäinen laji. Virkiän joukkue oli kilpailun 14. ajalla 51,91. Joukkueessa juoksivat Viivi Louko, Taru Killinen, Sofia Mattila sekä Linnea Hirvelä. Kisaurakka jatkui muutaman tunnin kuluttua 4 x 100m kilpailulla joukkueella Viivi Louko, Linnea Hirvelä, Anni Takamaa sekä Sofia Mattila. Joukkue oli omassa erässään neljäs ja kokonaiskilpailun 26. ajalla 52,62. Kaikista SM-viestien sarjoista juuri 15-vuotiaiden tyttöjen sarjoissa oli kaikkein eniten osallistujia ja siten myös kovin kilpailu: esimerkiksi aitaviestissä oli 31 joukkuetta ja pikaviestissä huimat 58 joukkuetta.