Kalevan kisoissa kolme Virkiäläisurheilijaa - Kivimäki mestariksi ennätysajalla
Julkaistu: 17.08.2020 00.00

Kuvassa tuore Suomen mestari Anniina Kivimäki yhdessä valmentajaisänsä Marko Kivimäen kanssa Kuva: Sara Killinen

Kalevan kisoissa Turussa nähtiin tänä vuonna kolme Virkiän väreissä kilpailevaa urheilijaa: kävelijät Anniina Kivimäki ja Sanna Mäenpää sekä moukarinheittäjä Sara Killinen.

Kivimäki mestariksi, Mäenpää yhdestoista

Virkiäläisittäin kisat alkoivat hienosti, kun Anniina Kivimäki sai tuulettaa kisojen ensimmäisenä Suomen mestarina kisojen alkaessa torstaina. Kivimäki voitti naisten 10000m kävelyn ennätysajallaan 47.11,84. Aika oli paitsi kauden kotimainen kärkitulos, myös Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi paras aika, Etelä-Pohjanmaan piirinennätys sekä Virkiän ennätys.

“Mulla oli hyvä suunnitelma kisaan ja se toteutui aikalailla. Pystyin hyvin tarkkailemaan kierrosvauhtia ja kävely tuntui jopa 6km asti helpolta”, Kivimäki kertoo. “Sitten lähdin Elisan kanssa kiristämään vauhtia ja saatiin muut tiputettua kyydistä. Viimeinen kilometri oli sitten vähän kyttäilyä, kun tiesin, että multa kiri irtoaa hyvää treenikaveriani Elisaa paremmin tällä hetkellä, kun lyhyemmät matkat on menneet hyvin ja nopeutta on tullut lisää. Viimeisen kierroksen takasuoran alussa vedin sitten ohi ja se viimeinen 300m lähti sitten yllättävänkin helposti aika kovaa”, hän kertaa. Kivimäki toteaa voiton tuoman fiiliksen olevan luonnollisesti hyvä, etenkin kun aiempina vuosina on jäänyt aina niukasti mitalien ulkopuolelle. “Tämä oli hyvä kruunu tähän kauteen joka on muutenkin mennyt hyvin.”

Jo etukäteen melko tiukaksi povattu kilpailu todella toteutui, sillä koko kärkikolmikko mahtui minuutin sisään. Kivimäen lisäksi mitaleilla oli Lappeenrannan Urheilumiesten kaksikko Elisa Neuvonen ja Tiia Kuikka. Syytä juhlaan nähtiin Virkiäläisittäin myös valmentajapuolella, sillä Anniinankin valmennuksesta vastaava Marko Kivimäki valmentaa myös toiseksi tullutta Elisa Neuvosta. Lisäksi saman kilpailun yhdenneksitoista käveli Virkiän Sanna Mäenpää ennätyksellään 54.10,05. Myös Mäenpään aika kipuaa kaikkien aikojen tilastoissa 45. sijalle.

Killinen moukarin finaaliin

Torstaina starttasi myös moukarinheittäjä Sara Killisen kisaviikko moukarin karsinnalla. Killinen oli karsinnan neljäs ja päihitti esimerkiksi kesän mittaan Suomen ennätystä parantaneen Krista Tervon. Killisen ensimmäinen heitto jäi mittaamatta, mutta toinen heitto kantoi lähelle hänen tämän kesän parastaan tulokseen 62,57. Perjantain finaalissa Killisen sarja oli kuitenkin rikkonaisempi ja 60 metrin raja jäi saavuttamatta. Killinen selviytyi kuitenkin finaalin seitsemänneksi tuloksella 59,83.