Yleisurheilun SM-halleista Kivimäelle kultaa ja Veikkolalle pronssia
Julkaistu: 16.02.2020 00.00

Virkiän kävelijöiden saldona yleisurheilun SM-halleista Tampereelta (15.-16.2.) oli SM-kulta, -pronssi ja 17-sarjan SE.

Anniina Kivimäki nappasi ensimmäisen henkilökohtaisen yleisen sarjan SM-mitalinsa Tampereen SM-halleista. Kivimäki voitti 3000m kävelyn SM-kultaa suvereenilla esityksellä ja erinomaisella ennätysajallaan 13.10,85 (kautta aikojen 6. paras aika Suomessa). Tyylilleen uskolliseen tapaan Kivimäki aloitti kisan melko rauhallisesti, kiristi vauhtiaan koko matkana ajan, ja noin kilometri ennen maalia siirtyi kisan kärkeen. Anniinan viimeisen kilometrin vauhti olikin sitten liikaa kanssakilpailijoille.

Vielä tämän vuoden 17-vuotiaiden sarjassa kisaava Heta Veikkola säesti mainiosti Kivimäen suoritusta. Veikkola ei ujostellut vanhempien urheilijoiden joukossa, vaan erinomainen vauhdinjako ja rytmi riitti kovatasoisessa kisassa aina pronssimitalille saakka. Helpolla ei mitali tullut, Hetan aika 13.25,34 on uusi 17-vuotiaiden SE. Kävelykisan kolmas virkiäläisurheilija, Sanna Mäenpää, sijoittui kisassa kahdeksanneksi ajalla 15.44,35. Kolmikon ennätysesitykset hallissa antavat luvata erinomaista tulevaa kesää.