SM-keskimatka Päijänteen rantamaastoissa Korpilahdella
Julkaistu: 01.09.2020 00.00

Syksyn SM-kilpailut käynnistyivät Korpilahdella SM-keskimatkalla. Koronan vuoksi kaksipäiväiseksi muuttuneessa kilpailussa karsinnat käytiin lauantaina ja 50 nopeimmalle oli luvassa paikka sunnuntain A-finaaleihissa. SM-kauden avaus oli odotettu, sillä miesten ja naisten pääsarjojen ohella myös monissa muissa sarjoissa nähtiin lähes 100 kilpailijan osallistujamääriä.

Virkiäläisten parhaasta sijoituksesta vastasi D15-tytöissä pronssille suunnistanut Peppi Sikkilä. Neljän sekunnin erolla tullut pronssimitali ratkesi vasta radan viimeisellä rastivälillä, sillä toiseksi viimeiselle rastille Peppi leimasi vielä samalla ajalla OK Trianin Saga Wickholmin kanssa. Voiton vei Ounasvaaran Hiihtoseuran Eeva-Liina Ojanaho.

14-15 -vuotisten tyttöjen sarjan virkiäläispanos oli muutenkin vahva, kun Sini Hietala suunnisti ensimmäisissä SM:issä plaketeille 10:nneksi ja vielä Aino Kankaanpää 12:nneksi tässä 99 tytön sarjassa. Plakettisijalle ylsi myös hienosti H20-sarjan kymmenenneksi suunnistanut Antton Sankelo. Nousujohteisesti reilun 4 kilometrin radalla edennyt Antton tarrasi palkintosijaan neljä rastia ennen maalia.

Lauantain karsinnassa maasto oli hiukan kivikkoisempaa ja peitteisempää rantamaastoa, kun taas sunnuntain radat nousivat komeille Paljakon kalliorinteille. Finaali tarjosikin kilpailijoille varsin suunnistukselliset radat. Virkiän 19:stä suunnistajasta A-finaaleihin ylsivät D-15 -tyttöjen ja Antton Sankelon lisäksi myös Juuso Ekola, Verneri Sankelo, Emmi Hietala, Sampo Sankelo sekä Teemu Rantala, mutta tiukassa kisassa pienikin herpaantuminen tai koukero näkyi lopputuloksissa.

Uusien virkiäläissuunnistajien ja kolmen ensikertalaisen 14-vuotiaan myötä Virkiän tasaisesti kasvava 19:n SM-kilpailijan ryhmä petrasi kokonaisuutenakin sijoituksia viime vuoden SM-keskimatkaan nähden, joten tästä on hyvä jatkaa syksyä parin viikon päästä suunnistettavalle SM-pitkälle.