Suunnistuskoulu alkoi 4.6. ja mukaan ehtii vielä - katso ohjelma!
28.5.2020 17:35 Uutiset / Suunnistuskoulu

Virkiän suunnistuskoulussa 6-13 -vuotiaat lapset oppivat suunnistustaidon perusteet ja metsässä liikkumisen taitoja. Taitojen kehittyessä kannustamme ja opastamme myös mukaan kilpailuihin. Tervetuloa suunnistuskouluun!

Lapuan Virkiän v. 2007–2014 syntyneille lapsille ja nuorille tarkoitettu suunnistuskoulu toteutetaan vuonna 2020 kertamaksuperiaatteella. Maksu 5 € / kerta laskutetaan myöhemmin. Suunnistuskoululainen ilmoittautuu jokaisella osallistumiskerrallaan heti saapuessaan paikalla, minkä jälkeen hän siirtyy suoraan oman syntymävuotensa mukaiseen ryhmään. Ensimmäisellä osallistumiskerralla täytyy ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa myös huoltajan sähköpostiosoite, johon suunnistuskoulun toimintaan liittyvän infon sekä laskun voi lähettää. Kaikki vähintään kuusi kertaa mukana olleet palkitaan ahkeruuspokaalilla suunnistuskoulun päättäjäisissä.

Suunnistuskoulu kuuluu kilpasuunnistajien harrastemaksuun eli harrastemaksun maksaneilta ei laskuteta erillistä suunnistuskoulumaksua. Kertamaksua maksaville suunnistuskoulumaksu ei sisällä lisenssiä eikä vakuutusta, joten huolehdithan, että omat vakuutuksesi kattavat mahdolliset suunnistuskoulussa tapahtuvat tapaturmat! Oman kompassin voi ottaa mukaan harjoituksiin (ei välttämätön). Mukaan voi tulla niin monta kertaa kuin haluaa ja niillä kerroilla kuin haluaa! Tulethan paikalle hyvissä ajoin (noin 15 min. ennen harjoituksen alkua).

Tietoa suunnistuskoulusta

Lapuan Virkiän suunnistuskoulu on tarkoitettu v. 2007-2014 syntyneille lapsille ja nuorille. Suunnistuskoululaiset jaetaan ikäryhmiin (vanhimmat suunnistuskoululaiset jaetaan myös suunnistuskokemuksen mukaan kilpa- ja harrasteryhmiin) ja suunnistusharjoitukset mennään näissä ryhmissä ohjaajan johdolla (myös suunnistuskoulun ohjelmaan kuuluvilla iltarastikerroilla). Suunnistuskoululaisten lukumäärän ja ohjaajaresurssin mukaan ikäryhmiä jaetaan edelleen pienempiin ryhmiin. Iästä riippuen ryhmien kanssa mennään joko RR- (rastireitti), TR- (tukireitti) tai tavanomainen suunnistusrata. Taitojen ollessa riittävät suunnistuskoululainen voi tehdä harjoituksen yksin tai kaverin kanssa. Harjoituksen kesto on noin 1½ tuntia (iltarastikerroilla noin 1 tunti).

Ilmoittautuminen harjoituksissa

Jokaisen suunnistuskoululaisen on ilmoittauduttava jokaisella kerralla paikalle saapuessaan! Harjoituksessa on oltava paikalla 15 minuuttia ennen harjoituksen alkua.

Pukeutuminen

Maastoon lähdetään pitkälahkeisissa suunnistus-, tuuli- tai verryttelyhousuissa (ehdottomasti ei shortseissa!). Paitana käytetään yleensä kesälläkin pitkähihaista, ohutta paitaa, joka suojaa oksien raapimiselta. Paita voi olla kuitenkin lyhythihainenkin. Kylmemmillä säillä tuuli- tai verryttelytakki voi olla tarpeen.

Kengät

Suunnistamiseen parhaiten soveltuvat kengät ovat suunnistuskengät eli ns. nastarit. Kuivalla säällä voi käyttää myös lenkkareita ja sadekeleillä kumisaappaita. Huomioithan, että vaatteet ja kengät saattavat likaantua ja kastua metsässä!

Juomapullot

Ota joka kerta juomista mkaan, hellesäällä runsaasti. Metsään juomapulloa ei kuitenkaan kannata ottaa mukaan, että karttaa pystyy pitämään molemmilla käsillä. Pelkkä vesi on paras juoma.

Kompassi

Opettelemme kompassin käyttöä n. 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien kanssa. Seuralta löytyy muutamia kompasseja suunnistuskoululaisten käyttöön. Jos olette ostamassa kompassia suunnistuskoululaiselle, suosittelemme ns. peukalokompassin hankkimista.

Suunnistuskoulun kilpailu

Suunnistuskoulun kilpailussa ohjaajia on metsässä matkan varrella. He auttavat tarvittaessa.

Lapuan Virkiän iltarastit

Jos suunnistuskärpänen puree oikein kunnolla, voi suunnistuskoulun lisäksi käydä tiistaisin järjestettävillä iltarasteilla klo 17-19. Iltarastien ohjelma ja tulokset löytyvät Lapuan Virkiän iltarastisivulta. Lapuan Virkiän järjestämille iltarasteille osallistuminen on maksutonta alle 20-vuotiaille.

Palkitseminen

Kaikki vähintään kuusi kertaa ennen päätöstilaisuutta mukana olleet palkitaan ahkeruuspokaalilla suunnistuskoulun päättäjäisissä.

Kännykät

Kännyköitä ym. arvotavaroita ei suositella otettavaksi mukaan suunnistuskouluun. Ko. tavarat mukana suunnistuskoulussa vain omalla vastuulla!

Lisätietoa suunnistuskoulusta

Ulla Nivukoski - ulla.nivukoski(at)netikka.fi, 040 752 4106

Tervetuloa mukaan Lapuan Virkiän suunnistuskouluun!   
Lisää uutisia
Lapuan Virkiä
«  Lokakuu   »
Kategoriat