Tulosta kartta ja suuntaa Simpsiölle tai Ritamäelle suunnistamaan tai lenkkeilemään
22.3.2020 15:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Metsässä liikkuminen on nyt parasta liikuntaa. Virkiän kiintorastikarttojen avulla saat vaihtelua ulkoilu- ja juoksulenkkeihin ja karttoja löytyy myös vaativaan makuun.

Virkiän suunnistusjaoston kiintorastikartat Simpsiöltä ja Ritamäeltä ovat nyt helposti ladattavissa ja tulostettavissa. Normaalia maastokarttaa tarkemmalta suunnistuskartalta näet pienemmätkin polut ja maastonkohteet, joten voit käyttää niitä hyödyksi myös lenkkeillessä.

Kiintorastikarttojen lisäksi sekä Simpsiölle että Ritamäelle löytyy kaksi valmista suunnistusrataa. Tulosta haluamasi kartta alla olevista linkeistä A4-paperille. Karttojen mittakaava on 1:10 000 eli 1 cm kartalla vastaa 100 metriä maastossa.

Jos suunnistuskärpänen puraisee tai haluaisit oppia lisää, Virkiän iltarastit käynnistyvät tiistaisin 14.4.2020 alkaen (ainakin huhtikuun ajan omatoimisina). 7-vuotiaiden ja vanhempien lasten suunnistuskoulussa lapset oppivat suunnistuksen perusteet ja järjestämme myös aikuisille muutaman oppitunnin verran suunnistuskoulua kiinnostuksen mukaan. Tänä vuonna suunnistuskoulun aloitus siirtyy hieman myöhemmäksi, mutta seuraa ilmoitteluamme!

Alla olevien lisäksi Virkiän suunnistajille on tarjolla useita muitakin suunnistusharjoituksia, joiden noutopaikoista on tiedotettu Virkiän suunnistajien Whatsapp-listalla. Lisätietoja näistä 050-3790832 / Tero Viljanen.

Simpsiö
Ritamäki

Kiintorasti maastossa:


Kokeile leimausta GPS Orienteering Run -sovelluksella

Halutessasi voit kokeilla Ritamäen 3,7 kilometrin B-radalla myös automaattista leimausta Android-kännykkään asennettavalla GPS Orienteering Run -sovelluksella. Alla lyhyet ohjeet sen asennuksesta ja käytöstä:

 1. Asenna Google Playsta GPS Orienteering Run -sovellus (HUOM: nimenomaan Run-sovellus, maksullinen GPS Orienteering on ratojen suunnittelua varten)
 2. Käynnistä sovellus ja syötä etunimesi, kun sovellus kysyy sitä.
 3. Lataa uusi rata valitsemalla Courses-näkymässä oikealta alhaalta +
 4. Syötä Ritamäen B-radan koodi q0c8ks70
 5. Avaa rata ja sovelluksen kysyessä ladataako kartta, vastaa Yes.
 6. Aja Ritavuoren laavun parkkipaikalle, avaa sovellus ja rata sekä valitse valikosta Run the course.
 7. Sovellus etsii GPS-sijainnin ja ruutuun tulee rastilippu, missä lukee Start.
 8. Laita puhelimeen äänet melko isolle (jos suunnistat tulostetulla Ritamäen kiintorastikartalla, voit laittaa puhelimen taskuun).
 9. Map-painikkeesta näet kartan. Jos haluat apua suunnistukseen, voit näyttää oman sijainnin kartalla: valikosta Orienteering support ja laita rastit päälle.
 10. Kun tulet 15 m päähän lähtöpaikasta/rastista, sovellus piippaa kerran leimauksen merkiksi (näyttöön vaihtuu myös seuraavan rastin numero). Jos GPS-leimaus ei jostain syystä toimi, tee manuaalileimaus klikkaamalla näytöllä näkyvää rastilippua.
 11. Jatka kohti ykkösrastia, puhelin piippaa leimauksen merkiksi kun olet riittävän lähellä.
 12. Maalissa sovellus piippaa neljästi maalileimauksen merkiksi.
 13. Lopuksi voit lähettää tuloksesi Results-näkymästä avaamalla suorituksesi ja valitsemalla Upload results.

GPS Orienteering Run -sovelluksen näkymä matkalla 3. rastille:   
Lisää uutisia
Lapuan Virkiä
«  Lokakuu   »
Kategoriat