Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2021

Toimintasuunnitelma julkaistaan tammikuussa 2021.

YLEISTÄ

Suunnistusjaosto jatkaa oman toimintansa kehittämistä valituilla painopistealueilla:

  • Aikuisten ja nuorten kilpaurheilu (valmennus ja kilpailutoiminta)
  • Lasten suunnistuskoulu ja kilpailutoiminta
  • Kuntoliikunta iltarastitoiminnan ja suunnistuskoulun pohjalta
  • Kilpailujen järjestäminen
  • Rasti-Simpsiö leiri- ja valmennuskeskuksen ylläpito
  • Varainhankinta

ORGANISAATIO

Suunnistusjaostoon kuuluu puheenjohtaja ja 12 jäsentä. Toimintaa organisoidaan niin, että kaikki viiteryhmät; huippu-urheilu, nuoret, lapset ja kuntoilijat tulevat oikein huomioiduksi.

Jaoston jäsenet: Ilpo Pajula puheenjohtaja, Ari Varamäki, Anu Paloniemi, Sari Kiviniemi, Teemu Kaitalahti, Jouko Vuolle, Juha Nivukoski, Jaakko Peltonen, Lassi Hietala, Martti Vaurio, Ville Siven, Mikko Perälä ja Juha Sippola.

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINTA

Valmennustoimintaa kehitetään ja johdetaan Visio 2023 suunnitelman pohjalta osa-aikaisen suunnistusvalmentajan sekä nimetyn kilpailu- ja valmennusjaoksen toimesta. Valmennus suunnataan aikuisten ja nuorten kilparyhmän valmennukseen. Leirejä järjestetään sekä ulkomailla että kotimaassa.

Lasten ja nuorten osalta jatketaan valmennustoimintaa ja kehitetään edelleen suuren suosion saavuttanutta suunnistuskoulua. Suunnistuskoulussa on vuosittain lähes sata osallistujaa, joille ohjelmaa järjestetään taitotasojen mukaisesti eri ryhmissä. Suunnistuskoulun ohjaajia kannustetaan osallistumaan ohjaajakoulutukseen.

Aikuisten ja nuorten kilparyhmän tavoitteena on olla alueen paras suunnistusseura ja yksittäisillä urheilijoilla on tavoitteena menestyä SM-tasolla.

Vuonna 2020 seuran tavoitteena on olla Jukolan-viestissä ja Venlojen-viestissä 50 parhaan joukossa sekä nuorten Jukolassa 10 parhaan joukossa. Tämä edellyttää, että kilpailuryhmän koko täytyy kasvattaa 30 urheilijaan.

KUNTOSUUNNISTUS JA KARTOITUSTOIMINTA

Iltarastitoimintaa jatketaan ja tavoitteena on, että kokonaiskävijämäärä ylittää myös vuonna 2019 2000 kävijän rajan. Ratamestarityöskentelyä kehitetään ja uusia maastoja kartoitetaan iltarastikäyttöön. Ratamestarikoulutukseen pyritään saamaan osallistujia.

Simpsiölle ja Ritamäelle valmistuneen kiintorastiverkoston käyttöön aktivoidaan niin koululaisia kuin muitakin luonnossa liikkujia.

TALOUS

Tärkeimmät tulolähteet ovat kilpailujen järjestäminen, iltarastit, talkootyöt, Rasti-Simpsiö-lehti, yhteistyösopimukset sekä Rasti-Simpsiö valmennus- ja leirikeskuksen vuokratulot.

MARKKINOINTI

Jaoston organisaatiota kehitetään siten, että nimetään jaostolle markkinoinnista vastaava henkilö. Tehtäviin kuuluu jaoston järjestämien tapahtumien markkinointi, yhteistyösopimukset, iltarasti-isännyydet yms. Myös Rasti-Simpsiön valmennus- ja harjoitusolosuhteiden markkinointiin tulee panostaa.

TAPAHTUMAT JA MUU TOIMINTA

Jaosto järjestää vuonna 2019 kaksipäiväiset kansalliset kilpailut Virpimäen kartalla sekä Powerpark-sprintin Alahärmässä. Lisäksi jaosto järjestää syksyllä suunnistuksen maakuntaviestin Simpsiöllä.

Järjestetään polkujuoksutapahtuma Simpsiö Trail Run keväällä.

Seurayhtymälle Lapuan Virkiä-Kauhavan Wisa on myönnetty Jukolan viestin järjestämisoikeudet vuodelle 2023. Tähän valmistautuminen painottuu tuleville vuosille, mutta tehtäviä on jo vuonna 2019.

Lapualla 5.11.2018

Lapuan Virkiä

Suunnistusjaosto


   
Lisää uutisia
Suunnistus
«  Tammikuu   »
Kategoriat