B-tytöt esiintyivät pirteästi Halli-SM alkuturnauksessa Seinäjoella!
Julkaistu: 25.02.2020 00.00

Päivän aikana pelattiin 3 ottelua, joissa vastaan asettuivat Seinäjoen Maila-Jussit, Vaasan Mailattaret ja Oulun Lippo juniorit.

SMJ - Virkiä 2-1k (1-2, 4-3, 1-0k)

Päivä alkoi kutkuttavalla paikallisväännöllä Jusseja vastaan. Molemmat pääsivät otteluun lähes tulkoon parhaalla mahdollisella kokoonpanolla liikkeelle. Joukkueet olivat jo kohdanneet tasaisessa harjoituspelissä Kuortaneella joulun jälkeen, joten tiedossa oli jälleen tiukka vääntö. Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet esittivät hyvää ulkopeliä ja kolmostilanteet jäivät vähiin. Jakson voittojuoksun löi Emma Mustonen, joka kumautti pallon 2-jatkeelta läpi, jonka turvin Neea Mattila hölkötteli kotipesään asti. SMJ ei saanut viimeisessä sisävuorossa kavennettua tilannetta, joten avausjakso meidän nimiin.

Toisella jaksolla molempien sisäpeli alkoi pyöriä paremmin ja tilannemäärät nousivat ensimmäisestä jaksosta. Jakso eteni meidän eduksi pitkälle, mutta SMJ pääsi tasoittamaan jakson lukemiin 2-2. Viimeisessä sisävuorossa aikalisän jälkeen Mustonen sai tällä kertaa Ella Kurkimäen kotiutettua, kun viimeisellä lyönnillä pystäri upposi 2-kopparin eteen vastustamattomasti. Lisäjuoksuja seuraavasta ajolähdöstä ei saatu enää aikaiseksi. SMJ tuli tasoittavalle ja tarvitsi 2 juoksua, mikäli halusivat viedä pelin kotareihin. Taululle saatiin jo 2 paloa aikaiseksi, mutta Jussien vaarallinen lyöjäjokeri Maria Sveholm tykitti pallon takaa läpi ajolähdöstä, joten jakso Jusseille lukemin 4-3.

Kotareissa meidän yritykset olivat melko ponnettomia ja SMJ:n ensimmäinen pari onnistui välittömästi. Lisäpiste ja ottelu siis SMJ:lle. Ottelun tasaisuudesta kertovat kärkilyöntimäärät sekä kolmostilanteet, jotka jakautuivat SMJ:n hyväksi 11-10.

Virkiä - Mailattaret 2-0 (6-2, 5-0)

Pienen tauon jälkeen vastaan asettui toinen mielenkiintoinen paikallisvastustaja; Mailattaret. Peliinlähtö oli avainasemassa, koska SMJ pelin kirvelevä tappio täytyi pyyhkiä mielestä nopeasti. Tytöt skarppasivat komeasti ja Neean voittaessa hutunkeiton päästiin aloittamaan sisältä. Sisäpeli pyöri kovalla teholla ja taululla oli nopeasti lukemat 5-0. Juoksut tulivat yksittäisillä hienoilla lyönneillä. Mailattaret saivat kavennettua jaksoa pelin edetessä, mutta räväkän alun jälkeen peli muuttui pelailuksi meidän osalta.

Toisella jaksolla meno ei hirveästi muuttunut, Mailattarille ei annettu sisällä mahdollisuuksia rautaisen ulkokentän turvin. Toisella jaksolla sisällä tahtipuikkoa heiluttivat joukkueen C-ikäiset lyöjätykit. Sanni Hirvelä tykitti 3 juoksua ja vastaavasti Sanna Vilpakka sivalsi 2 kertaa etenijän kotiin. Huippu peli koko joukkueelta! Ottelun hallitsemisesta kertovat kärkilyöntien onnistumisprosentit, jotka kirjautuivat meidän hyväksi lukemin 77% - 38%. Kolmostilanteet 18-7.

Virkiä - Lippo juniorit 2-1k (2-3, 4-3, 2-1k)

Ottelun panoksena oli suora jatkopaikka lopputurnaukseen, siihen vaadittiin puhdas 2-0 voitto.

Ottelu alkoi hyvin Neean lyödessä itsensä heti suoraan kakkoselle. Miisa Kotala kotiutti Neean kotiin hienolla välilyönnillä. Lisäjuoksuja olisi todennäiköisesti syntynyt, mutta ne jäivät tällä kertaa tulematta merkkisakkausten vuoksi. Tämän jälkeen peli meni yllättävän vaikeaksi puurtamiseksi. Sanni sai kotiutettua Elli Kitinojan muuttaen tilanteeksi 2-0 ennen viimeistä ulkovuoroa. Oulu rakenteli itselleen ajolähdön ja kotiutti 2 tyttöä nopealla tahdilla kotiin. Jakson vaikeudet kulminoituivat Oulun ratkaisujuoksuun harhaheittolla, jonka turvin Lippo juniorit nappasivat ensimmäiseltä jaksolta ansaituin voiton.

Lyhyellä tauolla tiedostettiin, että oma taso ei riitä tällä hetkellä ottelun voittamiseen. Toinen jakso ei alkanut mairittelevasti Lipon siirtyessä heti 2-0 johtoon. Onneksi tasoittavalla vuorolla oma sisäpeli nosti jälleen päätäön ja Anni Saarenpään sekä Hirvelän kotiuttaessa etenijät kotiin tilanne oli jälleen tasan. Oulu meni uudelleen johtoon, mutta Anniina Kangasluoman lyönti yllätti Lipon kentän, jonka johdosta Ella kurvasi kotipesän turvaan. Viimeinen ulkovuoro saatiin vihdoin pidettyä nollilla ja siitä uskoa tasoittavaan sisävuoroon. Jokereiksi vaihdetut Neea ja Emma tekivät yhdessä Veera Tyynelän johdolla takatilanteen yhdellä palolla. Ensimmäinen kotiutusyritys ei onnistunut viimeisen lyönnin jäädessä etulaittomaksi. Kahden palon tilanteessa lyöntipaikalle asteli Aliisa Yli-Kortesniemi. Ratkaisu jäi viimeiseen lyöntiin. Oulun lukkarin nostaessa jäätävän tolpan otti Neea kolmoselta hyvän lähdön ja Aliisa sai kuin saikin tiputettua koukkunäpin ruutuun ja Neea kiiti kotipesään tuoden jakson voittojuoksun. Hieno nousu!

Kotareissa ulkopeli piti hyvin Lipon saadessa vain yhden kotiutuksen onnistumaan. Kaksi juoksua tarvittiin voittoon. Hirvelä kotiutti heti toisessa parissa Kurkimäen. Ratkaisua saatiin odotella viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Viimeisessä parissa Elli löi ja kolmoselta kotiutusta odotteli Anniina. Ratkaisu jätettiin viimeiseen lyöntiin. Viimeinen lyönti suuntautui suoraan päin tappipelaajaa, mutta tällä kertaa pallo poltti niin pahasti, että Anniina saatiin kotipesään ennen kuin Lipon ulkopelaaja sai heitettyä pallon kotiin. Voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan! Oulun nuorelle joukkueelle täytyy kuitenkin antaa täysi tunnustus kovasta pelistä.

Päivän saldona siis kaksi voittoa ja yksi karvas tappio kotareissa. Seinäjoen Maila-Jussit nappasivat suoran jatkopaikan 7 pisteellä. Meidän sijoitus omassa alkulohkossa oli toinen 6 pisteellä. Lohkojen välisessä vertailussa Joensuu oli meitä parempi kahdella 3-pisteen voitolla. Ensi viikonloppuna ratkeaa meidän osalta jatkopaikan kohtalo. Lopputurnaus pelataan Porissa 14-15.3.

Päivän onnistujan palkinnon pokkasi meiltä koko päivän vahvasti pelannut Emma Mustonen. Koko joukkueelta kuitenkin erittäin pirteä esitys. Päivän tuloksista saa olla tyytyväinen. Ainoastaan SMJ peli jäi hieman kaivelemaan.

''Alkuturnaus oli hyvä mittari meille, missä mennään tässä vaiheessa harjoituskautta. Olisihan se hienoa päästä Poriin pelaamaan lopputurnaukseen, mutta asia ei ole enää meidän käsissä. Tyytyväinen olen tyttöjen kehitykseen. Napataan turnauksesta hyvät asiat mukaan ja jatketaan harjoituksissa pienten asioiden viilaamista, niin ollaan valmiina toukokuussa alkavaan sarjakauteen!'' päättää pelinjohtaja Niemelä.