LOPPUKAUSI LOPETETTU
Julkaistu: 13.03.2020 00.00

LOPPUKAUSI LOPETETTU

torstai, 12 maaliskuu 2020 21:20

Koronavirus lopettaa Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kauden – Myös alle 16- ja 17-vuotiaiden kotimaan maaottelut peruttu

Jääkiekkoliiton hallitus on tänään päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Päätös astuu voimaan välittömästi. Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Päätöksen vaikutuksista kauden 2019–20 sijoituksiin ja kauden 2020–21 sarjapaikkoihin tiedotetaan kootusti kevään aikana.

Liiga ilmoittaa omalta osaltaan toimenpiteistä Liigaa koskien.

Sarjatoiminnan ohella koronaviruksella on vaikutuksia myös maajoukkuetoimintaan. Suomeen huhtikuuksi suunnitellut alle 17-vuotiaiden viiden maan turnaus Raumalla ja alle 16-vuotiaiden neljän maan turnaus Eurajoella perutaan.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF perui aikaisemmin naisten MM-kisat mutta ei ole vielä antanut virallista ilmoitusta alle 18-vuotiaiden ja miesten MM-kisojen kohtalosta. Tshekki sen sijaan on ilmoittanut tänään, että huhtikuussa maajoukkuekalenterissa oleva Tshekin alle 20-vuotiaiden neljän maan turnaus on peruttu.

Päätökset A-maajoukkueen kevään MM-leirityksestä ja otteluista tehdään lähipäivinä yhdessä muiden Euro Hockey Tourin ja Euro Hockey Challenge -maiden kanssa.

Ohjeet seura- ja joukkuetoimintaan

Yleisohje on, että viranomaisten ohjeita tulee seurata tarkasti ja noudattaa niin halleilla kuin niiden ulkopuolella.

Jääkiekkoliitto ei kuitenkaan näe estettä harjoittelulle niin kauan kuin esim. koulut pidetään auki. Tämä tarkoittaa, että seurat voivat päättää harrastustoiminnan jatkamisesta oman harkintansa mukaan, ellei viranomaisilta tule muita ohjeita. Pyydämme joukkueita huomioimaan, että valitsevassa tilanteessa päätös antaa alaikäisen lapsen jatkaa harrastamista kuuluu huoltajille ja lapselle itselleen, eikä lasta tule rangaista mahdollisista poissaoloista.

Mikäli jääharjoittelua jatketaan, suosittelemme joukkueita kiinnittämään korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, erityisesti hyvään käsihygieniaan ja kaikkiin muihin toimiin, joilla mahdollisia pisara- ja kosketustartuntoja voidaan estää. Joukkueiden kannattaa joka tapauksessa harkita pelaajilleen ohjeistusta omatoimisesti toteutettavaan oheisharjoitteluun tulevien viikkojen ajalle.

Edellisten lisäksi Jääkiekkoliitto suosittaa harkitsemaan vakavasti ulkomaan turnausmatkojen perumista ja kotimaan turnaustapahtumien järjestämistä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita voi seurata osoitteessa www.thl.fi.

Seuran uusimmat