Otteluraportti Virkiä - Pesäkarhut

01.06.2019

Kärkiottelu kääntyi Superpesisnaisille

Tiistaina jälleen huippupeli  vastaan asettuu tuolloin Rauman Fera 4.6. klo 18.00

Lapualla Virkiän Superpesisnaiset heräsivät Helatorstain huippuottelussa kunnolla pelaamaan vasta ottelun seitsemännessä vuoroparissa, mutta voittivat silti kärkijoukkue Porin Pesäkarhut lukemin 2-1 (2-5, 6-5, 3-0). Heti ottelun alussa Iina Lehtinen löi Virkiän 1-0-johtoon. Joukkueen tahti ei kuitenkaan jatkunut enää samaan malliin kuin aiemmissa peleissä, vaan seuraava juoksu tuli vasta neljännessä sisävuorossa. Pori sen sijaan näytti, että on ansainnut paikkansa sarjakärjessä, ja löi jo parissa vuorossa saman määrän juoksuja kuin Virkiän aiemmat viisi vastustajaa yhteensä.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen kaltainen. Emilia Itävalo löi heti alkuun kunnarin. Iina Lehtisen lyönnillä tilanne vielä tasoittui, mutta sitten Pesäkarhut näytti menevän menojaan. Tilanne oli jo 1-5, kun Virkiä tuli kolmatta kertaa lyömään. Yleisössä moni odotti jo kyllästyneenä, että pääsisi kotiin, mutta sitten alkoikin tapahtua. Kaisaleena Rautakorpi iski kunnarin kakkosrajasta, ja Janette Lepistön lyönnillä hän toi tuplajuoksun. Kun Jenna Kammi-Rahnasto löi vielä Silja Syrjälän kotiin, tilanne oli yhtäkkiä kaventunut lukemiin 4-5. Seuraava ulkovuoro oli todella loistava, eikä Pori saanut yhtään juoksua. Neljännen tasoittavalla Janette Lepistö iski lukemat tasoihin ja heti perään Iina Lehtinen ratkaisi jaksovoiton Virkiälle.

Supervuorossa Virkiä pääsi jatkamaan loistavasti sujunutta lyöntipeliään. Emmi Viitala löi pallon kakkospuolen aidan alle ja sai juosta kiireettömän kunnarin. Samalla myös Kaisa Peräaho toi juoksun. Kun Emmi sai vielä tuoda tuplajuoksun Janette Lepistön lyönnillä, peli vaikutti aika selvältä. Ja niin se olikin. Pesäkarhut ei saanut omalla sisävuorollaan juoksijaa edes kakkoselle, ja Virkiä pääsi juhlimaan voittoa.

- Ensimmäinen jakso meni Porille, koska me lahjoitimme liikaa tilanteita. Pori kyllä pelasi hyvin, mutta autoimme paljon, koska emme tehneet paloja silloin, kun oli mahdollisuus. Kaisaleenan kunnarin jälkeen peli kuitenkin kääntyi niin, että me emme enää tehneet virheitä, mutta kaveri alkoi vuorostaan tehdä. Kunnarin jälkeen me muutkin tajusimme, että juoksuja tulee, kun vain rupeaa lyömään, ja peli kääntyi meille, Virkiän parhaana palkittu Iina Lehtinen pohti ottelun jälkeen.

Tiistaina jälleen kärkiottelu Huippuottelut Lapualla jatkuvat jo tiistaina, kun vieraaksi saapuu Rauman Fera. Raumalaiset ovat aloittaneet kautensa pirteästi ja majailevat sarjataulukossa sijalla 4. Voittoputkessa oleva Virkiä ei siis tule pääsemään kamppailussa helpolla. Pori-ottelussa lapualaisyleisö antoi pelin loppuvaiheessa upealla kannustuksellaan hurjasti energiaa Virkiälle, ja joukkue kiitti tuesta. Samanlaista tunnelmaa tiistaille odottavat niin pelaajat kuin yleisökin.