Uutisia

 

Virkiä P03 Pärnu Summer cupissa

Virkiän P03-jalkapallojuniorit osallistuivat Pärnu Summer cupiin Virossa 25.-28.6. Mukana oli yhteensä n. 4000 pelaajaa yhdeksästä eri maasta. 2003-syntyneiden sarjassa joukkueita oli 32, joista 11 suomalaista. Sijoitus neljän päivän turnausurakan jälkeen oli lopulta kymmenes kolmanneksi parhaana suomalaisjoukkueena.

Pientä jossiteltavaa tuloksellisesti jäi lohkoarvonnan suhteen, kun arpa heitti samaan alkulohkoon ja heti avausvastustajaksi ukrainalaisjoukkue FC Vorskla Poltavan, joka marssi turnausvoittoon varsin suvereenin esityksen jälkeen voittamalla jokaisen ottelunsa selkeästi. Ukrainan pojat näyttivät mallia teknisestä osaamisesta, lyhytsyöttöpelistä ja paikan hakemisesta, eikä 0-3-lukemissa ollut selittelyille sijaa, vaikka paikkoja oli Virkiälläkin.

Avauslohkon kaksi muuta vastustajaa MasKi-Pumat Kirkkonummelta ja Pärnu SK Kalev kaatuivat puhtaasti 4-1 ja 6-1. Tämä tiesi lohkon kakkostilaa ja jatko-otteluita sijoista 9-16.

Sijoitusotteluissa vastaan saatiin virolaisjoukkueita, mikä oli mukavaa vaihtelua suomalaisjoukkueiden kohtaamiseen. Kaikki jatko-ottelut olivat hyvin tasaisia päättyen vain maalin marginaalilla. Ensimmäisessä sijoitusottelussa vastassa oli maineikas tallinnalaisseura Nömme Kalju. Välillä kiihkeidenkin vaiheiden jälkeen tulostaululla komeilivat Virkiän voittolukemat 2-1. Tämän jälkeen kaatui Paide Linnameeskond samoin lukemin. Näin päädyttiin pelaamaan sijoista 9-10 Fc Flora Tallinnia vastaan. Tapahtumarikas ottelu päättyi lopulta 2-3 tappioon, ja tämä tiesi loppusijaa 10.

-  Hyvää kokemusta ja kovia otteluita saatiin, totesi valmentaja Tomi Kara. – Mukava oli kohdata täysin tuntemattomia ulkolaisjoukkueita ja saada näin kansainvälisiä otteluita pojille. Turnauksesta jäi pelillisesti hyvä maku, jatkoi Kara.

Uintia, pelailua, markkinoita

Turnaus oli pelaajille ja mukana olleille perheenjäsenille myös lomamatka. Mukana oli täysi bussilastillinen pelaajia ja kannustajia, yhteensä 56 matkailijaa. Pelaajia heistä oli 15. Monet olivat lähteneet lomailemaan koko perheen voimin. Turnauksen väljät aikataulut saivatkin kiitosta, kun illat jäivät vapaiksi perheiden omalle ohjelmalle. Avajaiset, Itämeren alueen toiseksi suurimmat Hansa-markkinat, Pärnun kylpylät ja merenranta beachsoccerkenttineen tulivat ainakin monen osalta testattua. Juha Saarikosken asiantunteva Pärnun turistikierros avasi Viron kesäpääkaupungin historiaa ja nykyisyyttä. Edullinen hintataso hymyilytti niin aikuisia kuin lapsiakin, ja viiden päivän tiivis yhdessäolo lujitti joukkuehenkeä sekä tutustutti myös vanhemmat ja sisaruksetkin paremmin toisiinsa. Matka tarjosi varmasti jokaiselle jotakin, ja reissun jälkeen oli mukava antaa positiivista palautetta  matkajärjestäjä Saarikoski Travelsin lapualaiselle voimakaksikolle Paloniemi-Saarikoski. Ehkä ensi vuonna uudestaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

VIRKIÄN 03-POJAT TURNAUSVOITTOON PIETARSAARESSA

Virkiän P03-juniorit dominoivat Jaron isännöimää kinkunsulatteluturnausta Pietarsaaressa 27.12. Tellus-hallissa pelatussa turnauksessa oli mukana yhteensä kymmenen joukkuetta, ja Virkiä pelasi kovatasoisemmassa Kyky-sarjassa neljän muun joukkueen kanssa. Avausottelussa isäntäjoukkue Jaro onnistui siirtymään 1-0 johtoon, mutta tämän jälkeen sinivalkoiset saivat pelinsä rullaamaan ja Jarokin kaatui lopulta komeasti 5-1. Myös muut vastustajat jäivät Virkiän jalkoihin, sillä neljän pelatun ottelun jälkeen  lapualaisilla oli sarjataulukossa yhtä monta voittoa ja maaliero 18-1 puhuu puolestaan. Turnausvoittajasta ei ollut epäselvyyttä.

 Valmentaja Tomi Kara kiitteli pelaajien asennetta, joka tuli näkyviin heti ensimmäisen ottelun alkuverryttelystä lähtien. Sama tatsi saatiin säilymään läpi turnauksen. Valmentajan erityismaininnan ansaitsee myös puolustuslinja Mannila-Huhtala-Alakojola, jota vastustajien oli todella vaikea murtaa.

  • Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia, sillä jo kahtena seuraavana viikonloppuna on edessä uudet turnaukset ja uudet haasteet, myhäili tyytyväinen Kara.    

 

Tulokset ja maalit:

Virkiä – Jaro 5-1. Maalit Patrik Huhtala 2, Juuso Kara, Samuli Hämäläinen, Sisu Jaakkola.

Virkiä – Tervarit Oulu 3-0. Maalit Nico Rajala, Niklas Huhtala, Veeti Rantala.

Virkiä – GBK Kokkola 5-0. Maalit Sisu Jaakkola 2, Veeti Rantala, Samuel Korpela, Patrik Huhtala.

Virkiä – I-JBK Vaasa 5-0. Maalit Oskari Koski, Patrik Huhtala, Samuli Hämäläinen, Veeti Rantala, Juuso Kara.

 

 

 

 

 

Nollakolmoset hurjalla pelipäällä

Virkiän F9-jalkapallopojat jatkoivat upeaa kauttaan, kun perinteinen Luiz Antonio-cup potkittiin kuudetta kertaa Seinäjoen raviradalla. Pojat pelasivat kuusi ottelua voittaen jälleen ne kaikki. Turnauksessa kaatuivat Oulun Tervarit, Seinäjoen jalkapallokerho, Vaasan palloseura, Seinäjoen Sisu,  Sepsi sekä Vähäkyrön Viesti. Kuuden ottelun maaliero oli komea: 60 tehtyä maalia, 12 päästettyä. Kun turnauksessa pidettiin omien ikäluokkasarjojen lisäksi kaikkien sarjojen yhteistä maalierotilastoa, niin tällä maalierolla lapualaisille heltisi koko turnauksessa komeasti  kakkostila. Mukana oli yhteensä 93 joukkuetta.

Virkiä oli matkassa kahdella maalivahdilla ja 15 kenttäpelaajalla. Turnaus pelattiin läpi neljällä tasavahvalla ketjulla, jolloin kaikki saivat tasaisesti peliaikaa. Kaikki kentälliset onnistuivat tuulettamaan vastustajan maaliverkkoja tasaiseen tahtiin, ja maalintekijätilastoonkin pääsi 11 poikaa.

Onnistuminen laajalla rintamalla lämmitti myös valmennusvastuussa olleen Markku Takalan mieltä.

- Kova suoritus pojilta. Suurella sydämellä ja nöyrällä mielellä saavutetaan paljon. Tästä on hyvä jatkaa kohti alkavaa piirisarjaa, myhäili tyytyväinen Takala.

Liekö apuvalmentaja Karan puhtaasta pelistä lupaamat jäätelöt siivittäneet poikien menoa viimeisissäkin otteluissa, sillä kovalla innolla jaksettiin painaa loppuun asti, vaikka lämmin sää ja seitsentuntiset päivät viheriöllä alkoivatkin imeä voimia. Tulevia messejä tämä ei tuntunut liiemmin painavan.

-Pojilla on valtava into kentälle. Tällöin valmentaminenkin on helppoa, jatkoi Takala. Hän oli tyytyväinen tehokkaan hyökkäyksen lisäksi myös puolustus-ja maalivahtipeliin, sillä yhtään ”helppoa” maalia ei omiin mennyt.

Turnauksen maalipörssi: Nico Rajala 9, Juuso Kara 9, Sisu Jaakkola 8, Leevi Alanen 7, Oskari Koski 7, Veeti Rantala 5, Antti Takala 4, Samuel Korpela 4, Lenni Kalliokoski 3, Niklas Huhtala 2, Jere Johansson 2.

Liitteet:
P03Pietarsaari.docx