Ottelut 2015

 

Kuvia Facebookissa

Naisille tappio Rovaniemellä...

RoPs - Virkiä  (6-0) 8-0

Naisten kauden viimeinen koitos pelattiin Rovaniemellä, RoPsin vieraana. Lapualla kevätkierroksella Virkiä otti voiton, nyt sarjan toiseksi parhaasta joukkueesta, lukemin 2-1. Peli ei tahtonut kulkea kun siinä ei ollut sillä lailla enää panosta, kertoi joukkueen valmentaja Seppo Saranpää.

RoPs aloitti voimakkaasti

Rovaniemeläiset aloittivat voimakkaasti ja laittoivat Virkiäläiset heti ahtaalle, varmaan muistivat että Virkiä pystyy antamaan kovan vastuksen mille hyvänsä joukkueelle tässä sarjassa, kuten heillekin kävi kevätkierroksella.

Lapualaiskaunottaret eivät pystyneet vastaamaan isäntien vauhtiin, eikä maalinteossa sitten onnistuttu vaikka paikkojakin siunaantui muutamia. Virkiä oli matkassa ilman vakituisia maalivahteja joten yksi kenttäpelaajista meni maalille. Sonja Ojalan kertoman mukaan, maalivahdin paikalle joutunut Heidi Takala torjui monta vaikeaa laukausta.

Virkiä sijoittui sarjassa viidenneksi 25 pisteellä Pallokissojen kanssa, joka sieppasi neljännen sijan paremmalla maalisuhteella. Voittoja kuudestatoista ottelusta tuli kahdeksan, tasapelejä  yksi ja tappioita seitsemän.

Tämä kausi on ollut hyvä, kiitteli valmentaja joukkuettaan. Tästä on hyvä jatkaa ja ensi kaudella olemme vieläkin parempia, päätti Saranpää.

Kotimatkalla kolarissa…

Kotimatkalla naiset joutuivat vielä (pieneen)?? liikenneonnettomuuteen. Pimeällä metsätaipaleella kaksi paikallisen maitotilan lehmää oli lähtenyt karkumatkalle ja päätyivät valitettavasti naisjoukkuetta kuljettaneen linja-auton töytäisemäksi. Suuria vahinkoja ei tullut, ellei lasketa karkulaisten hengenlähtöä. Auto kärsi jonkin verran peltivaurioita, mutta ei niin suuria ettei kotimatkaa olisi voitu jatkaa.

 

Naisille tappio.....

Naiset Virkiä – GBK (0-2) 0-6

Virkiän jalkapallo naiset kärsi harmillisen tappion kotiluolassaan sarjakärki GBK:lle. Loukkaantumiset ja syysflunssa verotti Virkiän pelaajakaartia, kun taas GBK oli täydessä iskussa.

Kevätkierroksen kohtaamisessa GBK oli myös selvästi parempi lukemin 6-2. Sarjakärki näyttää menevän menojaan sarjaporrasta ylemmäksi, tuumi valmentaja Seppo Saranpää.

Virkiä aloitti pelin hyvällä sykkeellä ja saikin luotua muutamia maalitilanteita, mutta viimeistely jäi heikoksi.

Ulkomaalaispelaajilla vahvistettu GBK aloitti maalinteon puolentunnin pelin jälkeen ja tehtailikin niitä tasaiseen tahtiin. Maalit syntyivät ajassa 33min, 38min, 49min, 53min, 65min ja 66min.

Kausi pulkassa.

Pelillä, ei Virkiälle siinä mielessä ollut suurta merkitystä kun joukkue on jo varmistanut sarjapaikkansa.

Valmentaja Seppo Saranpää kiitteli joukkuettaan asenteellisesta pelistä, kukaan ei luovuttanut vaikka vastustaja oli tällä kertaa niin paljon parempi. Kausi on kohta pulkassa, käymme vielä vierailulla sarjakakkosen Rovaniemen palloseuran kotiluolassa. Toki lähdemme sillä mielellä että kolme pistettä otetaan mukaan kotimatkalle, innostui Saranpää.

 

Naiset jatkaa voitojen tiellä....

Virkiä - FC -Hertta (0-0) 2-0      29.8.2015

Naisten kakkosessa Virkiä sai vieraakseen Joensuulaisen FC-Hertan, itäsuomalaisnaiset kärsivät tappion Virkiälle myös kevätkierroksella lukemin 1-2.

Virkiän nuorelle joukkueelle jokainen peli on ollut haasteellinen, vaikka tämän ottelun asetelmat eivät olisi Lapualaisten paikkaa sarjassa vaarantanut jos tappio olisi ovea kolkutellut.

Vauhtia heti alkuun…

Virkiä aloitti totuttuun tapaan vauhdikkaasti ja oli jo ensimmäisellä minuutilla maalintekopuuhissa, Petra Pöntisen ja Sanna Salon voimin.

Kuvainnollisesti Virkiä hyöri ja pyöri Hertan maalinedustalla saaden useita maalintekopaikkoja. Valitettavasti viimeistely ei ollut yhtä tehokasta, joten maalit jäivät tekemättä.

Hertan ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli vasta jakson 37 minuutilla kulmapotkun tilanteesta, mutta Virkiän puolustus hoiti tilanteen varmasti.

Maalit vasta toisella jaksolla…

Toinen jakso ei alkanut enää yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinen, Virkiän loi kyllä tilanteita ja pyöritti peliä. Peli kellon näyttäessä 54 minuuttia, Petra Pöntinen purjehti laidasta läpi ja naiset upean laukaisun jälkeen pallo löytyi Hertan maalista.

Vajaan vartin kuluttua Milja Ala-Talkkari oli päästä läpi Hertan puolustuksen, mutta Joensuulaispelaaja joutui kaatamaan vauhdissa olleen Ala-Talkkarin. Tilanteesta seurasi rangaistuspotku jonka Petra Pöntinen tykitti oikeaan alakulmaan.

Joensuulais-naiset saivat muutamia juoksupalloja kohti Virkiän maalia, jotka Virkiä vahti Kati Ruuskanen korjasi upeilla vastaantuloillaan parempaan talteen.

Voitolla Virkiä vankisti asemaansa ja nousi sarjataulukossa neljännelle sijalle.

Valmentaja Seppo Saranpää kertoi että joukkue on kehittynyt huomattavasti kauden edetessä, nytkin tuli voitto hieman vaisummalla pelillä. Seuraavaksi onkin maajoukkuetauko, mutta sen jälkeen on vielä kaksi tosi kovaa ottelua. Ensin sarjajohtaja GBK saapuu Lapualle, johon joukkueen pitää latautua täysillä. Sen jälkeen käymme vielä Rovaniemellä sarja kakkosen kotiluolassa, sanaili Saranpää. 

 

Naiset murskasi Kanuunat.......

KaNu- Virkiä  (1-4)  1-6.

Naisten kakkosessa oli vuorossa paikallisottelu, Kauhavan Kanuunat vastaan Lapuan Virkiä pelipaikkana Kauhavan Keskuskenttä. Isännät olivat panostaneet otteluun paljon, paikalla oli yhteistyökumppaneita ja mukava määrä yleisöä.

Kevätkierroksella joukkueet ottivat mittaa toisistaan Lapualla, jossa Virkiä oli parempi lukemin 2-0.

Vauhtia riitti helteestä huolimatta….

Hellesää helli katsojia, mutta pelaajat olivat lujilla raakan auringonpaisteen alla. Virkiä on tottunut aloittamaan ottelunsa vauhdikkaasti, eikä totuttu tapa ollut muuttunut kun Pöntisen sisarukset paukutti seitsemässä minuutissa kaksi maalia. Ensin Petra Pöntinen saatteli pelivälineen Kauhavalais- maaliin pelikellon näyttäessä vasta 4 minuuttia. Kolme minuuttia myöhemmin Sara Pöntisen viimeisteli kaksi-nolla tilanteen.

Isäntien Jenni Pukkila herätti joukkueensa pelaamaan, kun tytön laukaisu upposi Virkiän maaliin.

KaNu pääsikin hienolla pelillään muutamia kertoja iskemään Virkiän maalinedustalle, mutta ne tärkeät maalit jäivät tekemättä.

Maalikarkelot alkoivat….

Jakson lopulla Virkiä alkoi todenteolla painaa peliä isäntä joukkueen maalin edustalle, joten ajassa 44min Petra Pöntinen oli jälleen asialla ja vei joukkueensa jo 1-3 johtoasemaan. Veera Posti maalasi vielä tuomarin antamalla lisäajalla tilanteeksi 1-4.

Petra Pöntinen iski hattu temppunsa kun ottelua oli pelattu 66 minuuttia. Tilanteessa 1-5 isännät saivat mahdollisuuden kavennusmaalin tekoon, kun Virkiän virheestä pallo vietiin pilkulle. Peliväline kuitenkin lensi taivaalle, eikä kavennusmaalia nähty. Sen sijaan Sofia Takala rikkoi kuparisensa ajassa 86min. ja viimeisteli Virkiälle murskavoiton lukemin 1-6.

Valmentaja Seppo Saranpää iloitsi joukkueensa onnistuneesta pelistä ja hyvästä asenteesta. Tänään onnistui kaikki, totesi Saranpää.  

 

 

Naisten nuorisojengi taisteli tasurin.....

Virkiä - I-JBK (0-1) 1-1

Naisten kakkosdivarissa Virkiä kohtasi Mustasaarelaisjoukkue I-JBK:n Lapuan Keskuskentällä. Kevätkierroksella Mustasaarelaiset olivat parempia ja voittivat ottelun 2-0.

Loukkaantumisista kärsinyt Virkiä aloitti pelin hyvällä sykkeellä ja saivat syöttöpelin kulkemaan mukavasti.

Iskmon kyläjoukkue oli selvästi fyysisempi ja isokokoiset naiset runnoivat tilanteisiin voimalla. Ottelu eteni tappavan tasaista vauhtia, kunnes jakson 24 minuutilla Iskmon Ruiz-Olate Ivonne pääsi yllättämään kaukolaukauksellaan Virkiä vahti Kati Ruuskasen. Täysosumasta intaantunut kyläjoukkue otti pelin haltuunsa ja hallitsivat pallollista osuutta.

Tilanteita saatiin

Virkiä oli myös paikkoja tehdä täysosumia, mutta viimeistely hieman ontui. Veera Postin ja Sara Pöntisen laukaukset lensivät ohi maalin tai suoraan maalivahdin torjuntaan. Anuliina Topparin laita hyökkäykset toivat päänvaivaa vastustajan puolustukselle.

Toiselle jaksolle takaa-ajoasemasta

Vierailijoiden ruman pelityylin jälkeen maalivahti Kati Ruuskanen, Emmi Rautakorpi ja Sara Pöntinen joutui jättämään kentän jo puoliajalla, loukkaantumisten johdosta.

Valmentaja Seppo Saranpää antoi nuorille suojateilleen vastuuta. Vastuunkannossa tämä nuorisojengi onnistuikin aivan loistavasti.

Ansaittu tasoitusmaali

Jakson alussa, n. 50 minuutilla nuoret Virkiättäret avittivat Veera Postin aivan hurmiomaiseen laukaukseen joka lähti n. kahdestakymmenestä metristä, pelivälinen upposi näyttävästi vastustajan maaliverkkoon.

Nyt ottelu saikin aivan uuden käänteen. Virkiä otti pelin avaimet haltuunsa ja pyrkivät voittomaalin tekoon. Peli kulki vauhdikkaasti kentän päästä päähän ja tilanteita oli molemmilla joukkueilla. Jakson loppuhetket Virkiä oli niskan päällä ja saikin enempi maalinteko tilanteita kuin vastustaja.

Valmentaja Seppo Saranpää oli ottelun jälkeen yhtä hymyä. Nuoret pelaajat esittivät sellaisia otteita että voi hyvissä mielin luottaa Virkiän nais-jalkapallon tulevaisuuteen, jopa sarjaporrasta ylempänä, kehuskeli Saranpää.

 

 

Naisille tappio...Dramaattinen toinenpuoliaika...

FC-United - Virkiä  (0-0)  4-1

Virkiän jalkapallonaiset lähti jahtaamaan pisteitä Pietarsaaressa pelattavaan kakkosdivarin otteluun FC-Unitediä vastaan. Edellisessä kohtaamisessa Lapualla Pietarsaarelaiset olivat parempia ja veivät voiton lukemin 1-3. Nyt oli kalavelkojen maksun aika. Ottelu lähti mukavasti matkaan, Virkiä hallitsi ensimmäiset 20 minuuttia, eikä isäntäjoukkuetta päästetty maalintekopaikkoihin.

Peli kulki Virkiän osalta nautinnollisesti ja maalintekopaikoille päästiin aika ajoin. Virkiän puolustus pelasi varmaankin kauden parasta peliä, eliminoiden vastustajan hyökkäykset taidokkaasti.

Veera Posti pääsi muutaman kerran yrittämään täysosumaa, mutta ei siinä onnistunut. Ensi jakso mentiin ajoittain Virkiän hallinnassa joten tauolle lähdettiin nolla-nolla tilanteessa.

Toiselle jaksolle lähdettäessä Virkiä sinnitteli jonkin aikaa tasatilannetta vaalien. Kunnes United paukutti neljän minuutin aikana kolme maalia. Virkiä oli jättänyt vauhtinsa pukukoppiin, eikä mikään tahtonut onnistua. Sen sijaan isänniltä onnistui kaikki, jopa hieman Hannu Hanhi - maiset onnistumiset siivitti Unitedin peliä.

Paha yhteentörmäys.

Ottelun 62 minuutilla tapahtui paha yhteentörmäys kun pelaajat tavoittelivat palloa ja löivät päänsä yhteen. Pahemmin tilanteesta kärsi Virkiän Milja Ala-Talkkari joka sai kovan aivotärähdyksen. Paikalle jouduttiin tilaamaan lääkintä henkilökuntaa, tarkistamaan pelaajan kunto.

Tapahtuman johdosta Virkiän peli meni entisestään sekaisin ja United maalasi vielä kertaalleen.

Valmentaja Seppo Saranpää sai vaihtojen myötä joukkueensa vielä yrittämään ja hieman ennen loppuvihellystä vaihdosta tullut Emmi Rautakorpi toi pientä lohdutusta, taidokkaalla maalillaan.

Valmentaja Saranpää valitteli tapahtunutta, näitä kovia törmäyksiä joskus vain tapahtuu. Joukkue pelasi aivan eriomaisen ensimmäisen jakson, mutta jotakin ihmeellistä tapahtui puoliajalla, kun toisella jaksolla kaikki meni mynkään, ihmetteli Saranpää.

 

Vielä kotimatkalla jouduttiin turvautumaan uudelleen lääkintähenkilökunnan apuun, kun Miljan kunto alkoi heikentyä. Tyttö vietiin takaisin Pietarsaareen tarkkailtavaksi. Kaikki on nyt kuitenkin hyvin, toivottavasti näemme Miljan vielä tällä kaudella peleissä mukana.

 

 

Futisnaisilta hieno esitys kotikentällä…

Virkiä – Esse IK (1-0) 2-1

Virkiän futisnaiset olivat kotikentällään voittamattomia kakkosdivarin ottelussa Ähtäväläistä Esse Ik: vastaan. Lapualaiset aloittivat ottelun vahvasti, vaikka vierailijat kolistelivatkin maalitolppia jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Virkiän ensimmäinen täysosuma syntyi kahdeksannella peliminuutilla, kun Veera Posti pääsi karkumatkalle ja pisti pelivälineen hallitusti, maalia vartioineen Anna Byggmästaren selän taakse.

Yksi nolla, hyvä olla.

Kuitenkaan lisä maaleja ei ensi jaksolla nähty sen enempää, vaikka Virkiättäret niitä kovasti yrittivätkin. Maalinteko tilanteita saatiin luotua useita ja erikoistilanteitakin siunaantui muutama. Mutta se tärkein, eli maaliin johtanutta syöttöä tahi laukausta ei saatu aikaiseksi.

Toisen jakson alussa Virkiä iski toistamiseen. Sara Pöntisen antamaan kulmapotkuun ehti ensimmäisenä Veera Posti joka puski pelivälineen auttamattomasti vierasmaaliin, tilanteeksi 2-0.

Maalin jälkeen Virkiä painoi päälle ja tehtaili maalintekotilanteita, mutta maalinteko tökki pahasti, eikä täysosumia saatu tehtyä hyvistäkään paikoista.

Kaksi nolla vielä parempi olla, piti paikkansa ainakin hetkellisesti. Jakson 84 minuutilla Essen Janina Långnabba sai hienolla kaukolaukauksella tehtyä kavennusmaalin.

Täysosuman jälkeen vieraat saivat uutta verta pakkiin ja alkoivat painaa päälle. Virkiän Kati Ruuskanen joutui muutaman kerran venymään parhaimpaansa, eikä suostut päästämään lisä osumia. Ottelu päättyi siis lukemiin 2-1.

Valmentaja Seppo Saranpää oli erittäin tyytyväinen suojattiensa esitykseen, ottihan joukkue jo toisen voiton vastustajasta tällä kaudella. Kevätkierroksella Virkiä voitti vastustajan samoin lukemin. Tänään joukkue pelasi tasapainoisen ottelun, vaikka lopussa peli alkoi hieman hiipua, totesi Saranpää.

 

Naiset joutui taipumaan loppumetreillä..

Pallokissat - Virkiä  (1-0) 4-0

Virkiän jalkapallonaiset matkasivat Kuopioon, legendaariselle Rauhanlahden kentälle pelaamaan naisten kakkosdivarin ottelua Pallokissoja vastaan. Kevätkierroksella Virkiän naiset otti voiton Pallokissoista lukemin 2-1.

Nyt Kuopiossa sen sijaan Virkiäläiset joutuivat Palokissojen raatelemiksi lukemin 4-0.

Virkiän naiset olivat matkassa vain kolmellatoista pelaajalla, joten kovin raskaaksi ottelu tuli muodostumaan mukana olleille pelaajille.

Ensimmäisen takaiskun Virkiä koki jo kuuden peliminuutin kohdalla kun Pallokissojen Jenna Huttunen laukoi pelivälineen Sini Oja Kaukolan selän taakse.

Virkiän naisilla oli kyllä paikkoja maalintekoon, vain se viimeinen kuuluisa syöttö jäi aina isäntäjoukkueen puolustukselle.

Ensimmäisellä jaksolla ei muita täysosumia nähty, joten peli oli vielä aivan omissa käsissä.

Harmillinen loukkaantuminen siivitti  peliä, kun Virkiän luottopakki Sonja Ojala joutui jättämään kentän jo ensi jakson aikana.

Toisella jaksolla Virkiä nosti rohkeasti peliään pyrkiessään tasoitusmaalin tekoon, silloin Pallokissoille tuli mahdollisuus nopeisiin vastaiskuihin.

Joten ajassa 68min, 71min ja 84 minuutilla isäntäjoukkue sai lisättyä maalisaldoaan vielä kolmella täysosumalla, joten näin ottelun loppulukemaksi muodostui 4-0.

 

Valmentaja Seppo Saranpää ei ollut tappiosta murheissaan, vaan näki paljon positiivisiä asioita kenttätapahtumissa. Nuoret pelaajat ovat erittäin motivoituneita ja oppimishaluisia, muun muassa Sofia Takalan pirteä esitys jäi mieleen, muisteli Saranpää.

Puolustuksessa esimerkillisen pelin pelasivat Saga Tuurinmäki ja Lotta Porola, tyttöjen taistelutahto oli ylimmillään, kehui Saranpää.

 

 

Virkiän naiset voittivat sarja kolmosen….

Virkiä – RoPS (0-0) 2-1     (4.7.2015)

Virkiän naiset isännöivät jalkapallon kakkosdivarin ottelua, vieraanaan Rovaniemen Palloseura.

Virkiän aloitti pelin tuttuun tapaan vauhdikkaasti ja olivatkin heti alkuun kolistelemassa Lapin neitojen maalitolppia muutamia kertoja. Vain se tärkeä täysosuma jäi tekemättä. Myöskään Rovaniemeläisjoukkue ei saanut kovasta yrityksestä huolimatta tilastotietoihin merkintöjä.

Vaikea vastustaja

Rovaniemeläiset ovat olleet aina Lapualaisille kuin piikki lihassa, jo B-tyttöikäisenä saimme kokea vastustajan fyysisen pelin, kertoi joukkueen valmentaja Seppo Saranpää.

Virkiän sijoitus sarjassa oli ennen tätä peliä neljäs ja RoPs pääsi ohitsemme sarjan kolmoseksi, kun he voittivat seuraavassa ottelussa Kauhavalaiset peräti 0-5. Virkiällä on yksi peli vähemmän pelattuna ja vain pisteen päässä RoPSista.

Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja syntynyt eikä muitakaan merkintöjä kirjattu ottelupöytäkirjaan.

Veera Posti vauhdissa

Toisen jakson alussa Virkiän naiset huudatti runsaslukuista Lapualais yleisöä, kun Veera Posti siirsi joukkueensa 1-0 johtoasemaan 47 minuutilla.

Viisitoista minuuttia myöhemmin RoPs iski takaisin, pelaten Virkiän puolustuksen pois tilanteesta ja RoPSin Liisa-Maija Rautio sai viimeisteltyä joukkueensa tasoitusmaalin 1-1.

Ottelu alkoi kääntyä tasaisempaan taistoon, eikä Virkiä hallinnoinutkaan peliä enää niin selvästi. Puolestaan Rovaniemeläiset saivat puhtia maalistaan ja painoivat päälle kuin yleinen syyttäjä.

Ajassa 75 min. Veera Posti oli toistamiseen asialla, nainen ryösti pelivälineen RoPS puolustajalta ja pääsi laukomaan joukkueensa 2-1 johtoasemaan.

Loppukiri ei riittänyt

Maalin jälkeen Virkiän puolustus ja maalia vartioinut Kati Ruuskanen joutui melkoisen pommituksen kohteeksi, kun Lapin neidot alkoivat hurjan takaa-ajon. Virkiän kaunottaret pitivät pintansa eikä vieraat saaneet enää tilastomerkintöjä  kun ottelun pätuomari Jonna Niemelä vihelsi pelin päättyneeksi 2-1 ajassa 90+3minuuttia.

Valmentaja Seppo Saranpää riemuitsi voitosta ja ylisti joukkuettaan kurinalaisesta pelistä. Vaikka välillä näytti siltä, ettemme selviä tästä ottelusta puhtain paperein, niin silti joukkue pystyi kääntämään tiukan pelin jälleen voitoksi. Mielestäni tämän pelin voiton avaimet tulivat keskikentän kovista karvaustilanteista, varsinkin Sanna Salon ja Sara Pöntisen voimakas halu voittaa tilanteet, summasi Saranpää.

 

 

GBK:n liigakokemus oli Virkiän naisille liikaa…..

GBK – Virkiä (3-1) 6-2       28.6.2015                                           Kuvia ottelusta

Naisten valtakunnallisessa 2-divarissa Virkiän kohtasi sarjan ykköspaikkaa pitävän GBK. Ottelu alkoi Virkiän osalta hienosti, kun Lapualaiskaunottaret pääsivät maalin tekoon jo neljän pelatun minuutin jälkeen. Sara Pöntisen syötöstä Veera Posti viimeisteli Virkiälle 0-1 johtotilanteen.

GBK pelasi muutama vuosi sitten naisten liigaa, joten joukkueiden taitoero näkyi melko selvästi.  Ottelukellon näyttäessä 15minuuttia, isäntäjoukkue pelasi taitavasti Virkiän puolustuksen pois tilanteesta ja maalasivat tasoituksen 1-1.

Tasaisin välein GBK tehtaili lisämaaleja, 24min 2-1 ja 35min 3-1 joka jäi puoliaikatulokseksi.

Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla isäntien johto kasvoi jo 4-1 tilanteeksi. Virkiä pysyi pelissä kuitenkin hyvin mukana, mutta isäntien liiga kokemus oli se joka määräsi ottelun kulun.

Toista jaksoa oli pelattu noin 20 minuuttia kun Sanna Salo vapautti upealla syötöllä Petra Pöntisen vauhdikkaaseen läpiajoon oikeasta laidasta. Petran oikea aikainen syöttö vasemmalta tulleelle Veera Postille, joka sai ladata pelivälineen entisen joukkuekaverinsa Nigerialais maalivahti Ayegba Rachaelin selän taakse. Täysosuman jälkeen Virkiän itseluottamus kasvoi ja joukkueella oli muutamia hyviä paikkoja lisätä maalitiliään.

Jakson lopulla GBK lisäsi johtoaan vielä kahdella maalilla, kun Virkiä pyrki rohkeilla hyökkäyksillä tekemään kavennusmaaleja.

Valmentaja Seppo Saranpää oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, uskallettiin pelata eikä turhaan kunnioitettu sarjajohtajaa joka näyttää olevan aivan ylivoimainen tässä sarjassa. Vaikka tänään hävittiinkin, meillä on uusi peli vielä Lapualla. GBK maaliin ei ole tätä peliä ennemmin tehty kuin yksi maali, me teimme niitä nyt jopa kaksi, kehuskeli Saranpää.

 

Naisille loistava voitto FC-Hertasta....

FC-Hertta – Virkiä (0-2) 1-2   (6.6.2015)

VIrkiän futis naiset hakivat Joensuusta täyden pistepotin kaatamalla FC-Hertan lukemin 1-2.

Naisten kakkosdivarin peli pelattiin Mehtimäen tekonurmella jossa Virkiä hallitsi ensijakson tapahtumia lähes täydellisesti. Maalintekoon Lapualaisnaiset pääsivät jo ottelun neljännellä minuutilla kun Petra Pöntisen syötöstä pikkusisko Sara Pöntinen viimeisteli joukkueensa johtoasemaan 0-1.

Valmentaja Seppo Saranpään kertomuksen mukaan Virkiän joukkue pelasi aivan unelmapeliä koko ensimmäisen jakson. Jos hyökkäys suuntaan meno pysähtyi, niin pallo pudotettiin takaisin alas ja se kierrätettiin puolustuksen kautta uudelleen kohti FC-Hertan maalia.

Ylimääräisiä neuvoja ei tarvinnut antaa, tytöt hoitivat tehtävänsä hienosti, kertoi innostunut Saranpää.

Ottelua oli pelattu noin puolituntia kun Petra Pöntinen oli jälleen asialla, nainen lisäsi joukkueensa johtoaseman jo 0-2 tilanteeksi.

Jos Virkiä olisi vielä saanut rangaistuspotkun sisään, niin ottelu olisi saatu tapettua jo ensimmäisellä jaksolla, muisteli Saranpää.

Toisen jakson alku oli vielä hyvää Lapualais-hallintaa, mutta vähiinsä Joensuulais-naiset saivat pelin juonesta kiinni ja pääsivät vyöryttämään pelivälinettä kohti Virkiän maalia. Edessään heillä oli enää vain Virkiävahti Miia Kallio, joka uskomattoman hienoilla torjunnoillaan piti Virkiän johtoasemaa yllä.

Ottelukellon näyttäessä 64 minuuttia, Joensuulaiset saivat sen ansaitun kavennuksen. Kyllä meni jännittäväksi, kertoi Saranpää. Nyt tytöt joutuivat varsinaiseen testiin, josta kuitenkin selvittiin.

Harmi kun meillä oli vain 14 pelaajaa mukana, nyt olisi kaivattu lisää vaihtopelaajia.  Kevät flunssan takia kotiin jäi muutama avainpelaaja.

 

Naiset voitti derbyn......

Virkiä - KaNu  (1-0) 2-0

Viimeisin ottelu, paikallinen derby jonka Virkiän naiset voitti huikean näytöksen jälkeen lukemin kaksi-nolla. Ottelu alkoi Kauhavalais-naisten hyvällä hallinnalla, eikä Virkiäläis- kaunottarilla ollut montaakaan maalintekopaikkaa ensimmäisen vartin aikana.  Virkiän maalille palanut Kati Ruuskanen joutuikin melkoisen pommituksen kohteeksi, mutta kokenut Kati piti maalinsa puhtaana.

Ensijaksoa oli pelattu noin puolituntia kun Virkiän maalinteossa onnistui Veera Postin laukaus näyttävästi alakulmasta sisään, tilanne 1-0. Lisä maaleja ei sitten enää aloitusjaksolla nähtykään vaikka Virkiällä oli hyviä paikkoja, jopa maalin ollessa aivan tyhjäkin niin pelivälinettä ei saatu sisään.

Toisen jakson alkaessa hurja tuuli hieman tyyntyi ja peli alkoi enemmänkin näyttää jalkapallopeliltä. Ottelua pelattiin hienoisessa Virkiän hallinnassa. Virkiä joutui aika ajoin myös kovalle puolustuskannalle kun KaNu sai pelinsä kulkemaan. Varsinkin erikoistilanteissa molemmat joukkueet loivat vaarallisia tilanteita. Ottelukellon näyttäessä 80min. Virkiä iski sen viimeisen niitin Kauhavalais päätyyn, kun Veera Postin syötöstä Sara Pöntinen viimeisteli pelivälineen KaNun maaliin tilanteeksi 2-0, joka jäikin ottelun loppulukemiksi. Valmentaja Seppo Saranpää oli tyytyväinen ottelutulokseen kun kaksi edellistä peliä meni hieman penkin alle. Koko joukkueen voitto tuumasi Saranpää.

 

Naisille toinen tappio.

I-JBK – Virkiä (1-0) 2-0

Virkiän naiset kärsi toisen perättäisen tappion Botniahallin tekonurmella I-JBK:lle lukemin 2-0.

Tasapäisestä ottelusta jäi kuitenkin ikävä sivumaku, joka häiritsi kun säännöt eivät näköjään koske kaikkia.

Pelin aloitus aika oli valittu hieman omituisesti, sunnuntaina klo. 11.30. Toki, se sääntöjen mukaan on sallittavaa.

Nykysääntöjen mukaan netissä täytettävä pelaajaluettelo/ottelupöytäkirja on Palloliiton sarjoissa isäntäjoukkueen huolenaihe. Ne tulee toimittaa hyvissä ajoin pelipaikalle jokaiselle osapuolelle, ennen ottelun alkua. Tässä ottelussa niin ei tapahtunut, nyt ei kukaan voi sanoa ketä isäntäjoukkueen pelissä oli mukana. Näytti siltä että pelipaitoja jaettiin vähän kelle sattui, tai kuka vain paikalle saapui, omituista.

Sääntöjen mukaan ottelua ei saa aloittaa ennen kuin molempien joukkueiden joukkueenjohtajat ovat ottelupöytäkirjan allekirjoittaneet. Palloliiton sarjoissa luulisi tämän säännön pitävän ja ainakin ottelun päätuomarin huolehtivan siitä, että on edes jonkinlainen ottelupöytäkirja missä pelaajien nimet esiintyy. Nämä säännöt eivät näytä kuuluvan perinteisen jalkapalloseura I-JBK:n toimintaan. Tämän päivän tekniikalla, Palloliiton pelejä, jopa naisten kakkosta voi seurata Livenä Palloliiton netti sivujen kautta. Tässä kyseisessä ottelussa liveseurantaa ei ollut, kun isäntä joukkue ei ollut sellaisesta huolehtinut. Kuitenkin pelin jälkeen seuraavana päivänä ottelun tilastot ilmestyi Palloliiton netti sivuille. Ottelun päätuomarina esiintyi Beijar Marcus.

 

Ottelu hävittiin, eikä se varmaankaan johtunut ottelupöytäkirjasta. Kaaduttiin omiin virheisiin, totesi valmentaja Seppo Saranpää. Meillä olit omat paikkamme, mutta niistä ei pystytty luomaan sen parempia tilanteita. Kuitenkin Virkiä pelasi hienon pelin ja lauantaina pelaamme jälleen, jota muuten voi seurata livenä, muistutti Saranpää. 

 

Naisille harmillinen tappio...

Virkiä - FC-United  (1-3) 1-3

Sarjan ennakko suosikiksi luokiteltu, Pietarsaarelais-joukkue FC-United varasti sarjapisteet Virkiäläis- kaunottarilta. Ottelua oli pelattu vasta 3 minuuttia kun United pelaaja pääsi yllättämään kovalla laukauksellaan Virkiä vahti Miia Kallion täydellisesti. Heti alkuun Virkiä joutui takaa-ajo asemaan ja vierailijoiden peli kulki näyttävästi.

Virkiä ei oikein saanut peliään käyntiin, kun harhasyötillä ei oikein eteenpäin päästy. Jouduttiin liikaa juoksemaan palloperässä, jolloin United onnistuikin uudelleen menemään lisäämään johtoasemaansa lukemiin 0-2.

Vähiinsä Virkiän pelin painopiste saatiin lähemmäksi keskikenttää, hieman yskien mutta kuitenkin. Kunnes vihdoinkin Veera Postin tarkasta syötöstä, Petra Pöntinen purjehti vierasmaalille vieden puolustajan sekä maalivahdin kahville ja pisti pallon pömpeliin ajassa 21min. Peli olisi saanut aivan uuden käänteen jos United ei olisi onnistunut minuuttia myöhemmin tekemään heti aloituspallosta kolmannen täysosumansa.

Toisella jaksolla ei sitten enää maaleja nähtykään ja joukkueet pelasivat melko tasaista peliä.

Virkiältä oli pari tärkeää pelaajaa sairastuvalla, joten valmennusjohto antoi vastuuta nuoremmille pelaajille. Peli saatiin pidettyä hyvin aisoissa, vaikka nuorempien kokemuksen puute näkyi selvästi pelissä. United pääsi maalintekotilanteisiin liian helposti.

Virkiä vahti Miia Kallio joutuikin pelin loppuminuuteilla melkoisen tulituksen kohteeksi, mutta tyttö piti lopulta maalinsa puhtaana enemmiltä takaiskuilta.

Olisi se ollut mukavampi voittaa kuin hävitä, totesi valmentaja Seppo Saranpää. Tällä kertaa mentiin näin, nyt vaan lisää treeniä ja seuraavassa kohtaamisessa sarjapisteet voivat jäädä meidän taskuun. 

 

Naisilla vain voitto mielessä….

Esse IK – Virkiä (0-2) 1-2

Virkiän naiset on aloittanut sarjakauden vahvasti, kun joukkue taisteli toisen voiton heti perään. Viimekaudella Virkiä kaatoi Esse Ik:n kotiluolassaan 2-0 ja syyskierroksella Essen kotikentällä Lapualaiset olivat parempia 1-2. Nyt lukemat siis olivat 1-2.

Aivan kuin edellisessäkin ottelussa Lapualais- naiset aloittivat ensimmäisen jakson vahvasti ja pitivät pelivälinettä hallussaan.

Ensimmäisestä täysosumasta (31min)vastasi Lotta Porola, kun nainen puski pelivälineen Essen maaliin kulmatilanteesta 0-1.

Virkiän nuorisokin oli hyvällä pelipäällä joten kentällä oli yhteensä seitsemän junioria. Valmentaja Seppo Saranpää iloitsi kun kaikki junioripelaajat saavat reilusti peliaikaa.

Ensi jakso meni selvästi Virkiän nimiin vaikka Virkiän maalia vahtinut Sini Oja-Kaukola joutui puuttumaan peliin muutamia kertoja, torjuakseen hienosti isäntien pari pahaa maalintekoyritystä.

Jakson lopulla nähtiin päivän komein maali kun Virkiän Veera Posti latasi vapaapotkunsa, josta peliväline leijaili aivan ylärimaa hipoen maalin sisään, tilanteeksi 0-2.

Toinen jakso olikin enempi isäntien hallintaa, aivan kuten edellisessäkin ottelussa. Isäntien pyörittäessä peliä, Virkiä joutui totisen paikan eteen ja laittamaan puolustuksen rivit kuntoon, Lotta Porolan sekä Sonja Ojalan komennossa.

Essellä oli muutamia maalintekopaikkoja, jotka Virkiän puolustus ja viimeisenä lukkona Sini Oja-Kaukola lopulta näpsi haltuunsa.

Virkiä pystyi pitämään johtoasemansa varsinaisen peliajan puitteissa. Vasta tuomarin antamalla yliajalla Esse pääsi iskemään kavennuksen 1-2, joka jäi ottelun lopputulokseksi.

Valmentaja Saranpää oli jälleen ylpeä kasvateistaan ja kehui, jälleen pelattiin joukkueena ja tämä oli joukkueen voitto. On erittäin vaikeata nostaa ketään ylitse muiden, kaikki pelaajat antoivat kaikkensa voitolliseen otteluun.

 

Naiset avasi sarjakautensa voitolla....

Virkiä - Pallokissat (1-1) 2-1          Kuvia ottelusta facebookissa           Facebook sivu

Virkiän naiset ottivat arvokkaat kolme sarjapistettä kauden ensimmäisestä koitoksesta. Pisteiden arvo vain nousi, kun Kuopiolaisjoukkue ei hyväksynyt pelialustaksi Patruuna areenan kenttää, vaan ottelu pelattiin Vöyrin tekonurmella. Naisten kakkosta voidaan pelata kentällä jonka minimi koko on 95mx55m, kun Patruuna areena on 90mx50m.

Ottelu alkoi Virkiän hienoisessa hallinnassa ja ensimmäiset minuutit pelattiinkin Kuopiolais päädyssä. Pelikellon näyttäessä vasta 6min, Sara Pöntisen antamasta kulmasta Veera Posti pukkasi pelivälineen pallokissojen maalinperukoille, tilanteeksi 1-0.

Peli tasaantui ja vierailijat pääsivät syöttöpelillään iskemään Virkiän maalinedustalla useita kertoja. Kunnes Petra Pöntiselle pelattiin läpiajo ja nainen oli hätyyttelemässä Koupiolais molkea, joka voitti tilanteen edukseen.

Peli aaltoili kentän päästä päähän pallon kolistellessa maalitolppia. Jakson 30minuutilla Veera Postin laukaus ylärimaan. Kaksi min myöhemmin Pallokissojen laukaus Virkiä maalin ylärimaan. Jakson viimeinen vartti meni selvästi vieraiden pommituksessa ja ottelun 37minuutilla Kuopiolaiset saivatkin kaipaamansa tasoituksen.

Toisen jakson alussa Petra Pöntiselle siunaantui unelma paikka, mutta peliväline pyöri mittansa verran ohi maalitolpan. Valmentaja Saranpää teki puoliajalla kolme vaihtoa, joten saatiin uusia levänneitä jalkoja kentälle. Vaihdot toivatkin toivottua tulosta, kun Veera Posti riisti pelivälineen ja naisen laukaus n. 30 metristä upposi näyttävästi pallokisojen maaliin aivan ylärimaa hipoen, kun toista jaksoa oli pelattu noin 20 min. tilanne 2-1.

Täysosuman jälkeen Virkiä joutui hieman varmistelemaan ja varjelemaan maaliaan Kuopiolais pommitukselta. Virkiä vahti Sini Oja-Kaukola joutui venymään parhaisiin näyttöihinsä ja napsikin muutamia selviä tilanteita näppeihinsä.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Virkiä oli altavastaajan asemassa, kuitenkin virkiän puolustus Lotta Porolan johdolla sai pidettyä johtoasemansa loppuun saakka.

Valmentaja Seppo Saranpää oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen, joukkueen peli vain parani vaihtojen myötä. Oli myös hienoa että junioritkin saivat peliaikaa. Koko joukkueen loistava taisteluvoitto, tuumasi Saranpää.