Päättäjäiset 2014

 

Virkiän Jalkapallo liikutti 348 lisenssipelaajan lisäksi 100 jalkapallokoululaista,
Hieno kausi huipentui palkitsemisiin

Jalkapallojaoston puheenjohtaja Heikki Huhtamäellä oli ilo todeta kauden päätöstilaisuudessa Urheilutalolla jalkapalloa harrastavien määrän kasvaneen. Sarjoissa oli mukana 17 joukkuetta ja sen lisäksi yhteensä 100 poikaa ja tyttöä osallistui junioripäällikkö Petri Taimin organisoimaan jalkapallokouluun.
-Teemme monia asioita hyvin ja oikein, sillä Virkiän jalkapallo on Lapuan suurin liikuttaja, kehui Huhtamäki.
Jaoston tavoitteena on talkootyön ansiosta pitää jalkapallo kohtuullisen hintaisena lajina, jotta kaikki halukkaat voivat harrastaa jalkapalloa vanhempien tulotasosta riippumatta.  
-Panostimme maalivahtivalmennukseen ja valmentajien koulutukseen, mihin osallistui 2 naista ja 12 miestä.

-Vaikka aika on haasteellinen, rohkenen esittää ajatuksen hiekkatekonurmen rakentamisesta. Se palvelisi harrastajia aikaisin keväällä ja myöhäänsyksyllä.

Huhtamäki toi esiin, että nuorten junioripelaajien siirtyminen lähinnä Seinäjoelle on hankaloittanut joidenkin joukkueiden mahdollisuuksia toimia.
Markku Takalan ja Petri Auvisen valmentamien T15-tyttöjen kehitys on ollut nousujohteinen, kun joukkue kirkasti piirisarjassa viimevuotisen pronssinsa hopeaksi.
-Hopea oli loistosuoritus, ja myös SyysSeMi:ssä Seinäjoella saavutettu kolmas sija oli mahtava juttu, iloitsi Takala.
Takalan mukaan hyvin käyttäytyvän joukkueen menestys perustuu hyvään henkeen ja haluun tehdä kaikki joukkueen eteen.

Simon Grayn, Janne Timosen ja Janne Väänäsen valmentama P10 –joukkue teki piirisarjan lohkossaan komeaa jälkeä, kun tuloksena oli 16 ottelusta 14 voittoa ja 2 tasapeliä.
-Sattuman kautta valmentajaksi saatu Gray on opettanut pojat syötön jälkeen liikkumaan ja pistänyt heidät ajattelemaan kentällä, kertoi joukkueenjohtaja Matti Rinnankoski.
Kaikkien palkittujen joukkueiden joukossa olivat myös neljänneksi Kakkosessa sijoittuneet naiset ja kuudenneksi Kolmosessa tulleet miehet. 
Arto Kuivilan luotsaamat T18-tytöt voittivat futsalin piirinmestaruuden ja osallistuivat jo neljännen kerran valtakunnalliseen lopputurnaukseen. P13-pojat ottivat futsalin pm-hopeaa sekä C15- ja D13-tytöt -pronssia.


Virkiä: Vuoden jalkapalloperhe Valo elää lajissaan mukana
 Vanhemmat valmentavat, ja lapset pelaavat

Jalkapallojaosto teki kauden päättäjäisissään uuden avauksen lajin parissa ja palkitsi vuoden jalkapalloperheenä Liena ja Juha Valon perheen, mihin kuuluu myös monet vuodet Virkiän valmentajana toiminut isoisä Matti Valo.
-En ruvennut neuvomaan miniää ja poikaa valmennuksessa,  mutta totesin kumminkin, että lapsilla pitää olla hauskaa jalkapalloa harrastaessaan, kertoi pidetty Matti Valo.
Itsekin Virkiän eri junioreissa pelannut Juha on toiminut valmentajana vuonna 2003-2004 syntyneiden tyttöjen joukkueessa, missä perheen keskimmäinen lapsi Laura pelaa 23 muun tytön kanssa.
Kun runsas vuosi jalkapallokoulua käyneille 2006 syntyneille 22 pojalle ja 3 tytölle ei tahtonut löytyä valmentajaa, aloitti  jalkapallojaoston jäsenenä toimiva Liena -äiti valmentamaan Juho –poikansa joukkuetta yhdessä naapurinsa Kirsi Ojalan kanssa.
Lotta Valo pelaa T15-joukkueessa ja ohjaa jalkapallokoululaisia.

JT
 

 

Ilkka ja Ritva Pajulan lahjoittama Taistelija –patsas   Matti Herttua  B-pojat

Jukka Vuorenmaan lahjoittama Vuoden Maalivahti-palkinto Roope Paloniemi -04

Virkiäläiset SPL:n piirijoukkueessa  Henna Perämäki -00 ja Saku Jääskeläinen -00

Vuoden Tyttöjuniori  Heidi Takala -99

Vuoden Poikajuniori  Nico Rajala -03

Ilpo Pöntisen kiertopalkinto Piia Rautakorpi

Vuoden Jalkapalloperhe Matti Valo, Juha ja Liena Valo, Lotta, Laura ja Juho Valo

Taitokilpailumerkki

Kultamerkki: Nico Rajala,P-11
Hopeamerkki:
Matias Hietamäki P-9
Elias Kuusisto P-9
Antti Takala P-11
Pronssimerkki:
Heidi Takala T-15
Henna Perälä T-14
Elli Keisala T-13
Kati Kaara T-12
Jennyfer Myllykoski T-12
Tintti Koivisto T-10
Oskari Koski P-11
Juuso Kara P-11
Samuel Korpela P-11
Teppo Tuuri P-10
Julius Hirvelä P-9
Aaro Valkama P-8