Vauhdikasta menoa suurpujottelumäessä 17.3.2019 (Santeri Kettula)

19.03.2019

Sunnuntaina 17.3 järjestettiin Lapuan Simpsiöllä piirinmestaruustason laskettelukilpailut. Lajeina oli suurpujottelu, sekä uutena tulokkaana telemark-suurpujottelu! Kilpailut vietettiin lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa, lämpötilan pysytellessä koko päivän ajan plussan puolella.

Osallistujia oli runsaasti paikalla sekä kilpailemassa että huoltojoukoissa. Virkiän lisäksi edustusta oli Vaasasta, Vöyriltä, Seinäjoelta ja Vimpelistä. Suurpujotteluun osallistujia oli eri sarjoissa yhteensä yli 60 henkeä. Telemark-mestaruus ratkottiin kolmen osallistujan kesken. Toivon mukaan ensi vuodelle löytyy lisää innokkaita telemark-kilpailijoita!

Virkiän laskijoista Jalmari Kettula laski hienosti oman sarjansa, miehet yleinen, voittoon päivän viidenneksi kovimmalla yhteisajalla 55,14. Erityisen hienosti edustivat myös N8-sarjassa Unna Puikkonen tullessaan maaliin kolmantena, jääden vain kahden ja puolen sekunnin päähän toiselta sijalta. M10 sarjassa laskenut Otto Kurunsaari jäi tiukasti viidennelle sijalle. Ero kolmannelle sijalle oli alle 0,9 sekuntia.

Telemark-sarjan kolmanneksi sijoittui Virkiän Iisakki Kettula häviten toisen sijan veljelleen Santeri Kettulalle. Iisakki ansaitsee huomion osoituksen erinomaisesta telemark-laskutyylistään, joka oli omiaan sarjassa nähdyistä suorituksista. Valitettavasti tyyli ei tällä kertaa tuonut mukanaan vauhtia. Toiseksi tullut Santeri Kettula selittelee häviötään: ”Unohdin lähdön tuoksinnassa kiinnittää molempien suksieni takasiteet. Tästä aiheutui hankaluuksia laskun aikana. Olo oli kuin olisi murtomaahiitosuksilla rinteessä.” Näin siis toteaa moninkertainen PM-suurpujottelukultamitalisti Santeri Kettula.

Virkiä Alpin puheenjohtaja Jarkko Kettula oli tyytyväinen päivän kulkuun. Kilpailujen järjestäminen sujui sutjakkaasti ja seuraavaa vuotta varten on opittu paljon. Kiitoksia kaikille osallistujille sekä järjestäjille, tavataan taas seuraavissa kilpailuissa!

Lisää päivän tuloksia tulokset osiossa!