Simpsiön suurpujottelun piirinmestaruuskilpailut 17.3.2019 (Artturi Kettula)

19.03.2019

Simpsiöllä suurpujottelun piirinmestaruuksissa kilpailtiin myös telemarkeilla

Simpsiön hiihtokeskuksessa järjestetyissä suurpujottelun piirinmestaruuskilpailuissa nähtiin myös ensimmäistä kertaa sarja telemark -suksilla laskettelijoille. Uuden sarjan kolmesta osallistujasta voiton vei SHS:n Jarkko Kohtala ajalla 30.82. Toiseksi kurvasi Virkiän Santeri Kettula ajalla 32,06, ja kolmanneksi myös Virkiän Iisakki Kettula, ajalla 36,52.

Kaiken kaikkiaan piirinmestaruutta tavoittelemassa oli kilpailijoita viidestä eri seurasta. Edellä mainittujen SHS:n ja Virkiän lisäksi kisarinteillä nähtiin myös Lakiksen, VaSkin ja VIF:in laskijoita yhteensä 14 eri sarjassa, aina 8-vuotiaiden sarjasta yli 50-vuotiaiden sarjaan saakka. 

Nopeimman ajan rinteessä tällä kertaa vei M35+ -sarjasta SHS:n Juha Haukkala 25,03 sekunnin ajalla. Nuorimmiksi 30 sekunnin rajan alittaneeksi kilpureiksi laskivat N12 -sarjassa VaSki:n Edit Wargén aikaan 29,41 ja VIF:in Liv Dalkarl ajalla 29,49.

Eniten mestaruuksia Simpsiön rinteillä voittivat VaSki ja SHS, molemmat seurat kuuden eri kullan kanssa. Virkiä ja VIF myös molemmat onnistuivat viemään kotiin yhdet kultamitalit. 


(Artturi Kettula)